Mijn naam is Anouk Blijlevens. Ik ben van jongs af aan al verzot op dieren. Thuis hebben we ook altijd verschillende dieren gehad, maar voor mij stond altijd de hond centraal.
 
Ik ben in 1996 begonnen aan de HBO-opleiding fysiotherapie. Na deze 4-jarige opleiding afgerond te hebben, ben ik meteen aansluitend gestart met de deeltijd-opleiding dierfysiotherapie. Deze opleiding duurt 2 jaar en is verbonden aan het IPC Dier in Barneveld. Dit is de enige opleiding voor deze specialisatie in Nederland en erkend door het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.
 
Voordat je de specialisatie als dierfysiotherapeut kiest, moet je in het bezit zijn van een diploma voor humaan fysiotherapeut. Na 2 jaar sluit je de opleiding af met twee praktijkexamens; een voor de hond en een voor het paard. Sinds 2003 heb ik mijn diploma op zak. Daar ikzelf weinig ervaring met paarden heb, heb ik besloten dit aan andere dierfysiotherapeuten over te laten. Er zijn vaak ook rijkunstige problemen, waar ik, naar mijn mening, niet voldoende kennis van heb.
 
Als dierfysiotherapeut ligt het natuurlijk voor de hand een eigen bedrijf te beginnen en zo is "Mijn hond & ik" ontstaan. Naast dierfysiotherapeut ben ik nog steeds een aantal dagen per week werkzaam als humaan fysiotherapeut. Zelf ben ik in het bezit van twee labradors.
  
Het is leuk om te blijven leren en kennis te vergaren. Ik heb verschillende korte vervolgcursussen gedaan, waaronder gedrag hond, de sporthond en oefentherapie hond (in het water en op het droge). Tevens heb ik deelgenomen aan ‘the international symposium on rehabilitation and physical therapy in veterinary medicine in 2006’. Daarnaast heb ik een cursus TTouch en ‘hydrotherapie bij honden’

gevolgd. In 2011 ben ik aanwezig geweest bij